Modul in care sunt decorate ferestrele contribuie extrem de mult la intregul stil al camerei. Perdelele, draperiile, baldachinele si alte finisaje minutioase sunt considerate in general clasice, iar cu cat sunt mai pline si mai ornate, cu atat sunt mai traditionale. In zilele noastre, acestea se atarna, de obicei, de un suport de plastic, cu sina, care este de regula ascuns de cornise. Suportul din lemn aduce un aer rustic, natural, ca de la tara.
Perdelele sunt prinse fie cu clame, fie cu snururi sau inele. In general, stilul moder de decorare al ferestrelor este mai simplu. Se foloseste mai putin material si, tot mai des, se pun aplicatii simple, prinse de suporturi cu clame metalice. Sunt eliminate in mare parte cusaturile, iar efectul de ansamblu este elegant si simplu.

Draperii si falduri

Acest ornament formal a devenit foarte la moda in Anglia, in perioada Regentei de la sfarsitul secolului al XVIII-lea, si inca mai are frumusete clasica, conferind eleganta ferestrelor inalte.

Adauga o cornisa simpla

Perdelele simple de culoare crem si o cornisa asortata cu marginea in valuri dau un aspect clasic, elegant. Materialul crem – pal da senzatia de lumina, deci, chiar cand sunt trase, perdelele nu creeaza un contrast puternic cu peretii albi.
O corniza este un accesoriu minunat in situatiile in care ferestrele sunt destul de joase, deoarece le confera inaltime fara a bloca lumina naturala. Cornisele pot fi folosite, de asemenea, pentru a echilbra diferentele de inaltime in camerele unde ferestrele sunt la diferite niveluri.

Aplicatii rustice

O perdea de culoarea lemnului legata la capat da un aspect rustic incantator acestei ferestre, care seamana cu cea a unei casute taranesti. Senzatia este accentuata de folosirea materialelor rustice – panza in culori naturale si imprimeul cadrilat, vesel.
Detaliile cadrilate dau o nota contemporana. La marginea perdelei pot fi aplicate flori unduitoare, care dau senzatia ca se intind in sus, pe perdea, asortandu-se cu bara de sus. O bara mai lunga da senzatia unei ferestre mai largi si, de asemenea, ajuta aici la pastrarea proportiilor generale in incapere.

Stil fara varsta

In ambientul unei camere in stil clasic, un frumos suport metalic cu finisaje in forma de toiag ciobanesc aduce un plus de eleganta ferestrei. Perdelele vor fi prinse cu cleme care aluneca pe suport. Acest accesoriu discret se potriveste tuturor tipurilor de ferestre deoarece nu eclipseaza perdeaua sau cadrul.
Totusi, in cazul ferestrelor mici, trebuie folosite accesorii simple, care maresc. Daca perdelele sunt lungi si din materiale luxoase si elegante, acestea pot fi completate cu niste margini de efect, cum sunt marginile in unghi drept sau cele care imita un baldachin.
Decorarea ferestrelor fac parte din designul unei incaperi si modul in care alegi draperiile pentru fereastrele tale poate avea impact diferit asupra intregului spatiu. Asa ca, daca simtiti nevoia unui look nou, dar nu ai buget suficient pentru revizuire totala sau daca esti in cautarea a ceva nou, diferit, care ar putea improspata stilul camerei, aceste detalii de design interior ar putea fi exact ceea ce aveti nevoie.
Pentru mai multe idei si inspiratie, va invit sa ne vizitati in showroom-urile noastre din Galati, Bacau, Constanta si Bucuresti. Echipa noastra de specialisti in design interior va va ajuta sa alegeti un model si un design adecvat draperiei si locuintei dvs.