Se spune despre ochi ca sunt ferestrele catre suflet si reflecta, ca o oglinda, personalitatea si caracterul persoanei respective. In acelasi mod, ferestrele casei sunt ochii care reflecta sufletul unei case si a lumei din interiorul ei.

Ochii sunt oglinda sufletului şi reflecta tot ce pare a fi ascuns. Dar, dincolo de puterea de a straluci, ochii mai au o virtute: sunt o oglinda. Si reflecta pe cine ii admira.” ~ Paulo Coelho, Manuscrisul gasit la Accra

Prin ferestre poti “vedea” nu numai ce se intampla in interiorul unei case, dar poti “citi” ce se intampla inauntru. Iar ceea ce confera personalitate si stil ferestrelor noastre sunt perdelele, draperiile, cornizele, decoratiunile si accesoriile cu care impodobim fereastra.
La fel ca o imbracaminte pentru corp, perdelele si draperiile pentru ferestre pot dezvalui o parte din stilul si personalitatea noastra, fiind, totodata, componente importante in orice design interior. Ca si in moda, si aici exista stiluri care sunt in trend, iar altele care sunt depasite.
In continuare, sa vedem care sunt cele mai recente tendinte de design interior pentru perdele si draperii.

1. Borduri din cornisa

Decorarea ferestrelor cu borduri de cornisa e un un aspect care, prin adaugarea iluziei de inaltime,  creeaza instantaneu senzatia de seriozitate si sobrietate.
Opteaza pentru un aspect organic prin alegerea unei borduri din lemn natur, care poate fi plasata deasupra, peste fereastra, sau poate fi construita direct, in cadrul ferestrei.

2. Inspira-te din natura

Aducerea naturii si ceea ce inseamna aer liber este un trend cheie, inspirat de concentrarea globala asupra durabilitatii si a ceea ce inseamna „a fi verde”. Alege perdele care au modele florale si plante verzi.

3. Plinatate si stratificare

Desi este un trend la moda inca din anul 2015, stratificarea perdelelor le adauga acestora volum si un aspect de plinatate.
Acest aspect se realizeaza prin captusirea perdelelor si a draperiilor cu materiale textile in tonuri neutre, cum ar fi fildes, bej sau crem, astfel incat culoarea principala si modelul acestora sa iasa in evidenta.

4. Accente metalice si monocromatice

Sclipitoare si stralucitoare si realizate cu mult gust, accesoriile metalice monocromatice pot creea un contrast mult mai placut decat clasicul alb-negru.
In loc de a invada camera intr-o stralucire metalica, opteaza pentru accesorii subtile in nuante de aur, bronz, argint sau metal. Acestea pot fi prinse fie pe materialul din care este confectionata pierdeaua sau draperia sau pot constituie elemente componente ale tijei si suportului de prindere.
Daca alegi ca tija perdelei si capatul acesteia sa fie din materiale cu accente metalice, creeaza un echilibru subtil cu perdelele prin alegerea unor modele monocromatice.

5. Inflorituri

Un alt trend in zona amenajarilor interioare sunt pedelele care au ornamente florale plasate fie in partea de jos, ca o bordura, fie sub forma de benzi orizontale.

6. Baldachine dantelate

Aceasta tendinta chic, care a aparut in anii ‘40, este la moda si acum prin adaugarea, in partea de sus a perdelei, a unei borduri dantelate, in culori vii si foarte atractive.

7. Perdele din denim

Ceea ce a fost modelul evazat pentru blugi in anii ‘70, este acum si o tendinta la moda pentru impodobirea ferestrelor.
Designeri si stilisti renumiti au creat un décor elegant si vibrant prin amestecarea a doua tendinte: perdele laterale din denim la ferestre si aplicarea unei borduri in stil vitruvian de-a lungul acesteia.
Fiecare idee prezentata aici lasa o impresie diferita si este adecvata pentru anumite tipuri de camere si de ferestre.
Decoreaza-ti casa cu perdele si draperii de lux, elegante si uimitoare!
Pentru mai multe idei si inspiratie va invitam sa vizitati showroom-urile noastre din Bucuresti, Galati, Constanta si Bacau. Designerii nostri iti pot oferi solutii inovatoare si personalizate pentru stilul si necesitatile locuintei tale.
Ei realizeaza toate acestea folosind o mare varietate detesaturi: matase, lenjerie, damasc, satin, catifea, bumbac, jacard, in numeroase culori si modele, realizate manual sau cu poalele cusute manual.
Pe langa o varietate de accesorii de inalta calitate si accesorii moderne care pot completa o perdea, acestea pot fi montate pe un sistem de manual de tragere sau pe o corniza automatizata cu telecomanda.

Bibliografie:
http://www.dollarcurtains.com.au/news/latest-interior-design-trends-for-curtains-and-drapery
http://interiorarchive.photoshelter.com/image/I0000iiswBB5NLBQ#.WJGXClR948o