Tendintele in amenajari interioare, la fel ca si in moda, suporta schimbari frecvente functie de tendintele de pe piata. Institutul Pantone din New York, care este autoritatea internationala in domeniul stabilirii culorilor si a sistemelor de culoare, a anuntat astfel culoarea verde poaspat ca fiind culoarea anului 2017. Aceasta culoare nu a fost aleasa in mod unilateral ci vine sa completeze tendintele manifestate in domenii precum arta, design, stil de viata si nu in ultimul rand amenajari interioare.

 Iata ce tendinte se prefigureaza in industria amenajarilor interioare in anul 2017:

  • Interioare naturale – la inceput au fost alimentele si se pare ca vor urma materialele de constructie si amenajarile interioare. Din ce in ce mai multe proiecte de amenajari interioare vor incerca in 2017 sa recreeze conditiile de mediu de altadata, folosindu-se de materiale precum lemnul, piatra naturala, pluta, lana, bumbacul, canepa, etc.
  • Culori cat mai naturale – produsele in nuante de gri, maro, dar si cele de galben si verde care aduc in interior senzatia de soare stralucitor si prospetimea vegetatiei vor fi din ce in ce mai cautate si folosite in anul 2017.
  • Oazele de liniste – stress, poluare fonica, tehnologie agresiva sunt caracteristicele contemporane. Singurul loc in care ne putem refugia din calea lor este casa noastra. Asa ca, atunci cand decideti sa amenajati casa asigurati-va ca va veti crea macar un coltisor de camera in care sa va puteti refugia in liniste, departe de factorii enumerati mai sus si care sa cuprinda mult lemn, multe carti, un covor moale si o lumina buna pentru citit sau pentru un joc cu copilul.
  • Noul concept de casa mobila – conform conceptului stravechi „ubi bene, ibi patria”, se profileaza clar in anul 2017 alegeri inedite de domiciliu cum ar fi motorhome sau casa pe pontoane. In plus solutiile de captare a energiilor verzi, de filtrare performanta a apei si de mobilier multifunctional, fac o astfel de casuta confortabila si locuibila pe orice vreme.
  • Reciclarea si handmade-ul – „cumpara ceva nou si vei deveni alt om” acesta este sloganul multor campanii de marketing. Urmand acest impuls stii foarte bine ca sentimentul de satisfactie in urma actului de cumparare dispare rapid si ca repetarea tranzactiei are efectul unui drog: te simti minunat pe moment dar golit emotional si financiar pe termen lung. Reciclarea inseamna mult mai putine resurse consumate si folosirea eficienta a energiei. Identificarea de solutii noi folosindu-te de obiectele vechi va deveni astfel de bun simt si iti va aduce satisfactii noi si economii in plan financiar. De asemeni monotonia indeplinirii unor sarcini repetitive, timpul care pare sa curga mereu la fel pot duce incercarea unor stari si sentimente de inutilitate sau chiar la depresie. Astfel, demararea unor proiecte de amenajare interioara in care persoana ta este implicata de la inceput pana la sfarsit poate readuce sentimentul de control şi un sens nou pentru noţiunea de timp personal, plus lucruri frumoase şi utile pentru casa ta, făcute uneori din cele mai umile materiale.

Prin arhitectii si designerii sai care sunt alaturi de tine pas cu pas, Casa De Tapet te poate ajuta sa iti indeplinesti visurile in materie de amenajari interioare, in ton cu tendintele anului 2017!