Tendintele in amenajari interioare, la fel ca si in moda, suporta schimbari frecvente functie de tendintele de pe piata. Astfel cand discutam despre decoratiunile pentru ferestrele locuintelor si spatiilor comerciale, va trebui sa ne referim automat la tendintele in materie de perdele si draperii. Noutatile in acest domeniu constau in modalitati creative de a decora spatiile, perdele de lux ce au tesaturi fine, confectionate din matase de exemplu, draperii din catifea si de ce nu, cu cusaturi manuale. Ca si elemente suplimentare in asigurarea confortului si a umbririi corecte, se poate recomanda automatizarea acestora.

Iata care ar fi principalele tendinte in materie de perdele pentru anul 2017 prezentate succint:

  • Clasicul reinventat – in mod constant lumea este fascinata de trecut, tendintele retro manifestandu-se in materie de moda si amenajari in egala masura. Astfel, clasicul se va regasi atat in designul mobilierului care va fi din lemn, cat si in alegerea culorilor perdelelor, draperiilor si accesoriilor care sa se asorteze cu acesta: alb, gri, bej, maro, galben sau nuante similare. Aceste perdele vor fi alese de dimensiuni mari si avand chiar si modele.
  • Design organic si in tonuri naturale – una din tendintele dominante in 2016 in stilul de viata al oamenilor a fost preferinta pentru alimentatia bio, organica si naturala. Logic acest stil de viata va fi translatat si in amenajarea spatiilor si locuintelor. Concret, aceasta tendinta se va manifesta prin teme naturale si design organic, cu pereti, imprimeuri sau tapet cu teme din natura, perdele in culori organice vibrante si bineinteles accesorizarea spatiilor cu plante si flori. Acest stil se va intalni in mod pregnant la cei din mediul urban, care au limitari in ceea ce priveste accesul la natura.
  • Perdelele vor respecta culoarea momentului – indiferent de designul perdelelor acestea vor trebui sa respecte culoarea momentului. Daca in 2016, roz-cuart si albastru-seren au fost cele 2 culori ce au dat tonul principal, in anul 2017 culoarea verde crud (mai exact verde cu tenta galbuie) va fi preferat pentru senzatiile de briza racoritoare si de comuniune cu natura pe care le induce.
  • Simplu si minimalist simultan – minimalismul va guverna in continuare tonul amenajarilor interioare. Respectand acest trend, perdelele vor fi alese cat mai simple, astfel inact sa dea un ton aerisit spatiilor de decorat.
  • Black-out materialul comod si eficient – corelata cu tendinta anterioara, cea mai simpla metoda de decorare a ferestrelor vor fi draperiile black-out, simplu de montat si folosit. Black-out este un material special conceput astfel incat tesatura sa fie cat mai compacta si opaca. Avantajul materialelor black-out consta in captarea caldurii in interiorul spatiului iarna si in respingerea acesteia pe timp de vara.

Indiferent ce tendinta vei opta sa respecti, atunci cand iti vei alege perdelele sau draperiile, iti recomandam sa alegi si automatizarea acestora pentru un control cat mai facil.

 Astfel vei aduce un plus de valoare si confort spatiului de decorat iar Casa De Tapet este alegerea ideala in a te consilia pe aceasta directie!